Sobre el blog

PRESENTACIÓ:

Aquest text ha constituït el primer “post” d’aquest bloc. Deixant-lo ací, facilitem l’accés dels lectors a la nostra “voluntat inaugural”.

¿Per què Plini?

Plini “El Vell” (79-23 A.C.) metge romà, en la seua “Història Natural”, va fer referència als perills inherents en el maneig del zinc i del sofre i va proposar el que pot haver sigut el primer equip de protecció respiratòria, fabricat amb bufetes d’animals, que es col·locaven sobre la boca i nas per a impedir la inhalació de pols. Per tant, descobridor dels primers EPIs (Equips Protecció Individual).

 

Som un grup de treball interessats per la salut i seguretat dels TREBALLADORS SANITARIS.

Ens plantegem mantindre al dia, totes aquelles novetats que apareguen en relació a la prevenció de riscos laborals dels treballadors de sanitat, des dels zeladors fins als metges, passant per les auxiliars d’infermeria, infermers, tècnics,.. sense oblidar els marmitons, cuiners, personal de manteniment, personal administratiu, informàtics, etc i tampoc els òrgans directius.

La prevenció de riscos laborals encara que ha començat a fer-se efectiva tard, és molt important i cal informar amb rigor, professionalitat  i serietat per a fer entendre als gestors l’utilitat del nostre treball i per a que els treballadors sàpien entendre i seguisquen les nostres recomanacions.

Volem compartir l’informació en tots vosaltres i al mateix temps necessitem les vostres aportacions. És un repte apassionant del que esperem puguem obtindre coneixements actualitzats per a facilitar les nostres tasques del dia a dia.

EL NOSTRE DECÀLEG

1. L’autoria d’aquest bloc és col·lectiva. Som un grup d’amics què treballem junts, dés de diferents disciplines preventives, en la prevenció de riscos laborals i el foment de la salut i seguretat del personal sanitari d’un Departament de Salut.

2. Les opinions expressades en aquest bloc són dels seus autors i no de l’institució per a la que treballen.

3. Els comentaris realitzats pels lectors poden fer-se de forma anònima o mitjançant l’identificació personal (recomanable). Si sou professionals de la prevenció, preferim que us identifiqueu.

4. No publicarem comentaris ofensius, ni injuriosos, ni tampoc si contenen publicitat o s’allunyen de la temàtica del bloc. Tampoc publicarem comentaris que oferisquen informació personal més enllà del nom i cognoms de les persones que signen. No avisarem als usuaris quan el seu comentari siga rebutjat per a la publicació.

5. Les respostes als comentaris les farà, habitualment, el responsable del “post” corresponent, però pot respondre qualsevol dels autors.

6. Els usuaris són conscients què, una vegada publicat el seu comentari, l’informació que proporcionen quedarà visible per a tothom baix la seua responsabilitat.

7. Aquest bloc no recopila dades personals de cap tipus, i no cedeix a tercers informació de la gestió del bloc.

8. Tractem de sustentar les nostres informacions mitjançant hipervincles a les fonts originals, i citant sempre la font d’informació, o deixant palès quan estem narrant una experiència pròpia.

9. Aquest bloc no està patrocinat per cap instància pública ni privada. Es manté per iniciativa i dedicació del grup, i per allotjament gratuït en wordpress.com.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Más que mis esquemas médicos

Volumen I y II disponibles con los esquemas del blog

Primum non nocere 2020

Desde octubre de 2003. Decano de los blogs sanitarios en español. Blog de medicina, atención primaria y mucho más….. o mucho menos.

A %d blogueros les gusta esto: