28 d’abril: lluitant contra les malalties professionals

images-2images-1La Diada Internacional per la seguretat i salut en el treball, que se celebra el 28 d’abril, veu enguany com han empitjorat les condicions de treball i han augmentat els danys a la salut dels treballadors.

Rebuscant en la premsa hem trobat algunes dades significatives:

Diario del Alto Aragón: Segons un informe de CCOO i UGT: “La siniestralidad laboral en la provincia aumentó en el primer trimestre del año un 5,92%, según el informe realizado por los sindicatos CCOO y UGT. Este ascenso se produce, además, en un periodo en el que la afiliación a la Seguridad Social en el Alto Aragón cayó un 3,43% respecto al primer trimestre de 2012.”

El Pais: “Los accidentes mortales se incrementaron un 10,8% en los primeros meses de este año”. La siniestralitat laboral puja, malgrat que l’afiliació a la seguretat social baixa, segons CCOO

En la Comunitat Valenciana, els accidents mortals en l’any 2012 pujen a 45, 6 més que en el 2011.

– I si parlem dels danys a la salut dels treballadors arreu del món, tan sols hem de recordar l’esgarrifador accident en Bangladesh, en el que sembla que tenen responsabilitat conegudes empreses tèxtils espanyoles ( El Mundo, La Vanguardia, La Voz de Galicia).

Carme

Anuncis

Una resposta

  1. Otro enlace interesante:
    OIT: Día mundial de la Seguridad y la Salud en el trabajo.
    http://www.un.org/es/events/safeworkday/

    Miguel

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: