Riscos laborals en treballadores embarassades

S’acaba de publicar en la web de l’Observatori de Condicions de Treball un treball d’investigació de l’INSHT:  “Síntesi de l’evidència científica relativa als riscos laborals de la treballadora embarassada(període 2000-2010)”, escrita per Mª Angeles de Vicente Abad y Clara Díaz Aramburu.

Indispensable la seua lectura. Un resumen gros dels resultats per al sector sanitari:

  • les infermeres, metgesses, auxiliars d’infermeria, i treballadores de laboratoris d’investigació i de micro són la població més afectada.
  • hi ha evidència d’avortaments espontanis, malformacions i altres danys genètics i al fetus per exposició a gasos anestèsics, òxid d’etilé, formalina, xilé, tolué, fàrmacs antitumorals i alguns antibiòtics, alguns biocides….
  • També s’han fet estudis respecte als riscos ergonòmics i psicosocials
  • També hi han treballs interessants que troben asociació entre l’exposició a radiacions ionitzants i no ionitzants amb els avortaments espontanis i malformacions de la descendència.
  • L’exposició a VHB, VHC, sarampió, rubéola, varcella-zòster, tuberculosi, incrementen la posssibilitat de dany sobre la treballadora embarassada
  • Els mateixos agents biològics, a més del citomegalovirus, parvovirus, herpes simple, VIH i toxoplasmosi, incrementen el risc de dany al fetus.

Lectura d’actualització indispensable per als Metges i Infermers del Treball, i a l’aguait els higienistes perquè aquests efectes s’han produït amb dosis molt habituals.

Carme

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: