No serà necessari que tots els metges d’un Servei de Prevenció siguen especialistes en Medicina del Treball?

Ja fa uns dies vam conéixer la intenció de la Universitat de Balears, en col.laboració amb el Institut Carlos III, d’expedir un títol de “Diplomat en Malalties Professionals”. En la llista de correu moderada TAPINET, va saltar la veu d’alarma i va haver-hi debat al voltant. La SEMST es va dirigir a diferents autoritats, i fa poc en el TAPINET s’ens donà una resposta satisfactòria per part dels organitzadors d’eixa titulació: no és un títol que habilite…., és un plantejament més aviat de formació continua…., no suposa descafeinar l’especialitat….

Però, la mosca s’ens tornà a posar a l’orella, quan D. José Laguarda (cap de la Unitat Especialitzada en Salut Laboral de l’Inspecció de Treball de València) va afirmar el 11 de juny, en el marc de la Jornada dels Serveis de Prevenció de l’àmbit sanitari, que l’últim esborrany del RD que regularà l’activitat sanitaria dels Serveis de Prevenció, contempla la possibilitat de què altres metges, junt amb els metges del treball puguen fer els reconeixements mèdics a les empreses.

Ací us deixe l’enllaç per accedir a l’esmentat esborrany. Llegiu-lo, llegiu-lo…..a vore si enteneu la mateixa cosa que jo:

1r. S’han rebaixat els “ratios”. El temps de treball dels MIR compta a partir del segon any de Residència.

2n. Formaràn part dels Serveis els especialistes en Medicina i Infermeria del Treball, els Diplomats en Medicina d’Empresa, i altres especialistes sanitaris (art. 4)

3r. L’apartat 2 de l’article 3 reafirma una idea que compartim, què no és funció dels sanitaris dels serveis de prevenció la verificació i el seguiment de les baixes per malaltia de cap tipus, ni realitzar exploracions ni proves que no tinguen relació amb els riscos laborals. La funció important d’eixe personal és estudiar totes les malalties dels treballadors amb l’únic objectiu de poder identificar les possibles causes relacionades amb riscos presents en el lloc de treball.

Us deixe també l’enllaç al document amb al.legacions que ha elaborat la SEMST

Carme

Anuncis
%d bloggers like this: